În percepția a probabil 90% dintre femei, machiajul de zi se diferențiază de cel de seară prin complexitatea machiajului ochilor.

În realitate, într-un salon, sau cel putin în studioul meu de make-up, el se diferențiază prin timpul petrecut la realizarea acestuia, la fixarea bazei de machiaj, la rezistența în timp a acestuia, și apoi prin complexitatea machiajului ochilor, al buzelor și al modelării feței.

Din păcate, la un machiaj de zi se petrece mai puțin timp, deoarece clienta, neînțelegând importanța acestor aspecte, atât la machiajul de zi, cât și la cel de seară, își dorește o diferențiere de prețuri. Astfel, ca la un tarif mai mic, timpul de execuție este mai mic, implicit toate aspectele menționate mai sus sunt la nivel mai scăzut.

Femeile au gusturi diferite când vine vorba de machiaj de zi sau machiaj de seară, până în stadiul în care pentru unele fete / femei, machiajul de zi poate fi echivalent cu cel mai puternic machiaj de seară purtat de către altă fata / femeie, și invers, machiajul de seară poate fi echivalent cu un machiaj simplu, aproape de natural, o alegere pe care multe ar face-o pentru zi. Important este cum se simte fiecare fată / femeie bine, ce fel de machiaj îi place să poarte, ce stil și ce intensitate o „aranjează” mai bine, atât vizual, cât și spiritual.

O clasificare subiectivă a tipurilor de machiaj sună cam așa:

  • machiajul de zi cu zi: un machiaj cu o bază mai ușoară, însă bine fixată, cu o modelare ușoară a feței, cu accent doar pe una dintre punctele forte ale fizionomiei, și anume ochi, buze, sprâncene SAU pomeți, fără camuflări excesive ale eventualelor imperfecțiuni, cum ar fi petele solare (excepție aș face doar în caz de acnee), fără gene false smocuri sau bandă, doar mascara sau extensii de gene (eu personal sunt fană a extensiilor de gene și le recomand ori de câte ori este nevoie).
  • machiajul pentru ocazii speciale: un machiaj cu o bază adecvată necesităților clientei (dacă este nevoie de o acoperire mai mare, sunt total de acord să fie facută, deoarece la astfel de evenimente se fac fotografii instantanee în care, din punctul meu de vedere, trebuie să fim impecabile), o modelare mai puternică a feței (acest lucru rămâne totuși în limitele naturalului imperceptibil pentru alte persoane privitoare, indiferent că acestea se află la 10 metri sau la 20 centimetri de fața clientei), accent pe una, două sau pe toate punctele forte ale feței în același timp, executat însă în armonie și cu bun gust pentru a evita vulgaritatea, gene false de orice tip, atâta timp cât se încadrează cu contextul general al machiajului.

 

Cum se deosebeste un machiaj de zi cu zi bine realizat?

Machiajul de zi cu zi este un machiaj pe care putem să îl purtăm zilnic, la job, la întâlnirile cotidiene cu prietenii sau de afaceri, la orice eveniment care nu implică fotografii executate cu un blitz puternic, sau o tinuta vestimentara sofisticata.

Odată cu enumerarea pașilor pe care eu și echipa mea îi executăm în realizarea unui machiaj de zi cu zi, voi scoate în evidență ce anume face ca machiajul realizat de noi să se diferențieze de multe altele, și prin „multe altele” vreau să spun machiaje executate acasă sau executate de alți „profesioniști” nu atât de bine pregătiți.

În primul rând discutăm despre baza machiajului care constă în pregătirea tenului, aplicarea fondului de ten și a pudrei. Este foarte importantă alegerea unui demachiant și a unei creme cosmetice pregătitoare adecvate tenului pe care lucrăm, pentru a pune bazele stabile ale unui machiaj de durata.

Apoi, aplicarea fondului de ten, pe care noi o realizăm DOAR prin folosirea unui dispozitiv numit aerograf sau airbrush. Este o tehnică aparent simplă, însă pentru cine nu știe să o folosească adevcat, are efecte la polul opus. Am auzit o dată o replică cum că „am folosit aerograful, deci baza de machiaj nu are cum să fie încărcată” … GREȘIT! Dacă aerograful este folosit inadecvat, baza de machiaj poate ieși cu pete, îngroșată, încărcată, neuniformă, într-o culoare nepotrivită tenului, și toate acestea pot apărea fără să fie acoperite nicidecum eventualele mici imperfecțiuni, că să nu mai vorbesc de cele mari. Voi aminti de asemenea momentele jenante în care baza creată din fond de ten se termină la linia mandibulei, și se observă o diferența clară între gât și restul fetei, că și când am purta o masca. Toate aceste aspecte nu au voie să existe la finalul unui machiaj executat de un profesionist adevărat.

Modelarea fetei TREBUIE să existe, dar într-o formă mai ușoară.Și aici se vehiculează în ultima vreme o campanie împotriva modelării excesive a fetei, însă nimeni nu ia în considerare următorul aspect. În cadrul unui machiaj realizat corect, toate trăsăturile fetei, umbrele naturale, cearcănele, plantația părului, formă buzelor, a ochilor, și așa mai departe, se atenuează. Practic, prin aplicarea bazei de machiaj, noi creăm o planșă goală, uniformă, peste care revenim apoi cu un desen. Dacă nu creăm la loc și aceste detalii ce constau în umbre și lumini, față va părea anostă, plata și fără viață. Acest lucru nu înseamnă că „desenăm” o altă față, ci că redăm trăsăturile într-o formă ușor mai avantajoasă pentru fizionomie, dacă acest aspect este necesar.

Nu de puține ori, în cadrul executării unui machiaj, atenționez clientă că această faza este trecătoare, deoarece aspectul de imediat după aplicarea fondului de ten nu este unul estetic, decât pentru o petrecere tematică, sau pentru photoshooting / prezentare de modă.

Concluzia este că modelarea este bună dacă este realizată corect, cu limita și bun simt, de un profesionist în make-up.

Sprâncenele trebuie conturate într-o formă și culoare naturală, care să imite pe cât posibil firele de par, indiferent dacă accentuăm mai mult sau mai puțîn această trăsătură. Machiajul de zi cu zi înseamnă NATURALEȚE și, prin tot ceea facem noi că profesioniști în machiaj,trebuie să ne încadrăm în această limita.

Ochii pot fi conturați mai mult sau mai puțîn, însă eu personal recomand un machiaj mai puțîn grafic, o tendința mai inexactă în desen, indiferent că alegerea intensității este pe un stil natural sau mai accentuat. Nu este nevoie că persoanele din jur să ne privească și să gândească „vai cât a stat să se machieze azi”. Aspectul final trebuie să fie natural, că și realizat în 5 minute în față oglinzii din baie, însă completat de touch-ul unui profesionist în finisarea detaliilor.

Buzele pot fi conturate în orice nuanță, mata sau lucioasă, mai densă sau transparență. Poate fi folosit un contur de buze sau doar un gloss, atâta timp cât sunt perfecte. Nu recomand realizarea efectelor de volum sau de mărire excesivă a buzelor, pentru același motiv descris mai sus, și anume evitarea unui efect de „machiaj prea lucrat”.

PROGRAMaRe ONLINE

Vă așteptăm cu o programare înainte de a veni la salonul nostru!